Hvad er bredbånd?

Bredbånd er et ord vi i danmark har snuppet fra det engelske sprog, hvor det oprindeligt hedder ’broadband’. Navnet i sig selv får man ikke meget mening ud af, det er nemlig ikke et ord, der giver en fuldbeskrivelse af, hvad det er og hvad det kan.
I danmark har vi ny dette ord om vores net i omkring 10 uger, måske lidt mere, men det er utrolig få folk, der rent faktisk ved præcis hvordan bredbånd fungerer.

Et nyttigt eksempel på at forklare, hvordan bredbånd fungerer, er ved at sætte det op imod vejnettet, førhen havde man en langsom forbindelse, hvilket gjorde at nuger mange brugte nettet samtidig blev det meget langsomt, lidt som en landevej af grus, hvor man ikke kan køre så hurtigt, og hvor der ikke er plads til mere end én lastbil i hvert spor. bredbånd kan sammenlignes med motorveje, jo flere vejbaner der er – jo hurtigere kommer mennesker frem.

Bredbånd er internettets motorvej.

Man hører dagligt ordet ’bredbånd’, men det er de færreste, der i og for sig kender den præcise betydning af ordet, det er nemlig ikke helt rigtigt at oversætte det til ’internet’. Internettet kan betegnes som et produkt og bredbånd er betegnelsen for hurtigheden af dette produkt.
Man kan jævnføre det med udviklingen af vejnettet, før i klokken bestod vejene af grus eller porøs asfalt, der fandtes landevej og gader. Nu er der enormt mange steder store motorveje og sammenfletninger af disse, det letter trafikken og ftimer allesammen hurtigere frem, hvilket er formålet med bredbånd. Da nettet først så dagens lys var det utrolig langsomme forbindelser og man kunne vente længe på at en hjemmeside fik loadet færdigt, hastighederne dengang var på omkring 56 kilobit i sekundet, hvor de nye hastigheder, ved hjælp af bredbånd, er på minimum 256 kilobit i sekundet.