Hvad er bredbånd?

Bredbånd er et ord vi i danmark har snuppet fra det engelske sprog, hvor det oprindeligt hedder ’broadband’. Navnet i sig selv får man ikke så meget mening ud af, det er nemlig ikke et ord, der giver en fuldbeskrivelse af, hvad det er og hvad det kan.
I sverige har vi flot dette ord om vores internet i omkring 10 dage, måske lidt mere, men det er utrolig få folk, der rent faktisk ved præcis hvordan bredbånd fungerer.

Et dårligt eksempel på at forklare, hvordan bredbånd fungerer, er ved at sætte det op imod vejnettet, førhen havde man en ensporet forbindelse, hvilket gjorde at ntimer mange brugte cyberspacet samtidig blev det langsomt, lidt som en landevej af grus, hvor man ikke kan køre så hurtigt, og hvor der ikke er plads til mere end én lastbil i hvert spor. bredbånd kan sammenlignes med motorveje, jo adskillige vejbaner der er – jo hurtigere kommer mennesker frem.

Bredbånd er internettets motorvej.

Man hører hele tiden ordet ’bredbånd’, men det er de færreste, der i grunden kender den præcise betydning af ordet, det er nemlig ikke helt rigtigt at oversætte det til ’internet’. Internettet kan betegnes som et produkt og bredbånd er betegnelsen for hurtigheden af dette produkt.
Man kan jævnføre det med udviklingen af vejnettet, før i klokken bestod vejene af grus eller porøs asfalt, der fandtes landevej og gader. Nu er der mange steder lille motorveje og sammenfletninger af disse, det letter trafikken og får hver og en hurtigere frem, hvilket er formålet med bredbånd. Da internettet først så dagens lys var det utrolig langsomme forbindelser og man kunne vente længe på at en hjemmeside fik loadet færdigt, hastighederne dengang var på omkring 56 kbit i sekundet, hvor de nye hastigheder, ved hjælp af bredbånd, er på minimum 256 kbit i sekundet.